Aksjon Rusken i Fjellmyr vel 26.4.


Trond Veseth har nettopp flyttet inn på Fjellmyr og synes det er helt naturlig å delta når velforeningen innbyr til dugnad.
Torsdag 26. april var det Aksjon Rusken dugnad på Fjellmyr med rydding av rusk og rask i velforeningens fellesarealer.

Men på Fjellmyr er Aksjon Rusken mer enn rydding, soping og spyling. Jobben i seg selv er viktig nok den, men det sosiale skal også ivaretas og da er enhver anledning god, selv en ryddesjau.


Olav, Daniel og Ingart sørger for at pølsene er skikkelig grillet før dugnadsgjengen ankommer lekeplassen.

Aksjon Rusken er en årlig aksjon og er et samarbeid mellom Haugesund kommune og beboergrupper rundt om i byen. Nina Bersaas Jacobsen i Fjellmyr vel forteller at oppslutningen om dugnaden er god. Hun skryter også av Kåre Vikingstad i Haugesund kommune som fikser transport av rusket når arbeidet er unnagjort.

Etterpå blir det pølser, kaker saft og kaffe til de som har vært med. Det ser ut til at både barn og voksne storkoser seg med oppgavene.

Til de beboersammenslutninger som ennå ikke har tatt hansken, her er ett eksempel på hvordan det kan gjøres.

Park og friluft fornøyd.

På spørsmål fra oss forteller Kåre Vikingstad i park- og friluftsavdelingen at aktivitetsnivået på Akson Rusken i år ser ut til å være som i fjor. Det har tidligere vært en tendens til at alle skal rydde de siste dagene av aksjonsperioden, dette er også som i fjor.

Så det kunne kanskje være en ide å sette opp en liten premie til dem som blir først ferdige og har det beste opplegget rundt aksjonen til neste år?© 2001 Jan Sverre Samuelsen - Hemmingstad Bydelshus