FINSK FOTOKUNST I HEMMINGSTAD KULTURSENTER

NORDISK VANDREUTSTILLING TIL HAUGESUND

27. februar - 6. april


Hemmingstad Kultursenter i samarbeid med foreningen Norden, Haugesund åpner torsdag en utstilling av den kjente finske forfatter, journalist og fotograf Gøran Schildt. Schildt viser 47 fotografier fra sine mange reiser rundt i verden.

Motivene spenner vidt og handler om landskap, kulturmiljøer, mennesker, dyr og kunstverk fra flere verdensdeler. Utstillingen bør egne seg for både voksne og ungdom. Fotointeresserte, kulturinteresserte og reiseglade har ekstra å hente.

Utstillingen gir også publikum en anledning til å ta nye Hemmingstad kultursenter nærmere i øyesyn og til å få vite mer om Haugesunds vennskaps byer Ekenäs i Finland, Ystad i Sverige og Søllerød i Danmark. SChildt er hjemmehørende i Ekenäs.

Schildt som i dag er 85 år har i over 60 år tatt over 10000 svart- hvitt bilder med sitt Rolleiflex- kamera. Finske fotografer har boltret seg i samlingen og plukket ut utvalgte bilder til denne utstillingen.

Schildt startet sin karriere som journalist og forfatter. Som reisende journalist og forfatter med nesten hele verden som tumleplass, fant Schildt fort ut at det både var praktisk for ham og givende også å gi reportasjene fotografiske uttrykk.

Utstillingen ble åpnet av ekspresident Ahtisari i Ekenäs i juni i fjor hvor den fikk mange tilskuere og meget god omtale. Etter flere utstillinger i Finland bla i Alvar Altomuseet i Jyväskylä er utstillingen nå på turne til Ekenäs sine vennskaps byer, først i Haugesund og senere til Ystad i Sverige.

Utstillingen i Haugesund blir å se fra 27. februar til 6. april.

På åpningen vil også foreningen Norden, Haugesund være tilstede med en stand for å formidle informasjon om det nordiske vennskapsbysamarbeidet og mulighetene som ligger i det til ungdomsutveksling, skole- lærerutveksling, Norjobb - sommerjobb i nordiske land og temareiser.